Tel. +34 93 262 30 10    |    Fax +34 93 262 30 65
ecoparc@ecoparcbcn.com
    Castellano    Català    English
 
 
 

Pretractament

Abans del pretractament pròpiament dit, es controla l'arribada dels camions: se n'identifica l'origen, el pes i el tipus de residu que transporten. L'Ecoparc de Barcelona rep una mitjana de 675 tones de residus al dia.

El control està dissenyat perquè l'Ecoparc es pugui adaptar amb certa facilitat a l'evolució de la recollida selectiva i als canvis en la proporció de les diferents fraccions.

El pretractament s'aplica tant a l'orgànica de recollida selectiva, com a la resta, però en línies separades: una per a l'orgànica de recollida selectiva i dues per a la resta. A més, la instal•lació disposa d'una línia de transferència en el cas de necessitat.

La línia d'orgànica consta d'una sèrie d'equips mecànics: garbells rotatius, separador balístic. A més, té selecció automàtica (automàtica, magnètica i òptica) i triatge manual.

Les línies de resta també tenen un seguit d'equips mecànics: garbells rotatius, separadors balístics. A més, disposen de quatre bioestabilitzadors rotatius (BRS) on es prefermenta el material per disgregar el paper i el cartró. Això en facilita el compostatge posterior. Per últim, disposen de triatge automàtic (magnètic i de Foucault) i triatge manual.

La funció del pretractament és separar la matèria orgànica que contenen tots dos tipus de residus dels materials reciclables i altres d'impropis que no es poden aprofitar -el rebuig de la planta:

  • La matèria orgànica de recollida selectiva es destina al procés de metanització; amb tractament humit previ; i la matèria orgànica de la resta es destina al procés de compostatge.
  • Els materials reciclables es classifiquen i s'embalen per enviar-los als recicladors corresponents.
  • El rebuig, que conté menys d'un 4%, de matèria orgànica es prepara per a la deposició controlada o com a material per a restauració paisatgística (bales).

 

 

 
 
 

CONSENTIMENT INFORMAT

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.
Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra "política de Cookies".