Tel. +34 93 262 30 10    |    Fax +34 93 262 30 65
ecoparc@ecoparcbcn.com
    Castellano    Català    English
 
 
 

Compostatge

El compostatge és un procés biològic intensiu de descomposició i estabilització en condicions aeròbiques. S'aplica tant a la matèria orgànica procedent del pretractament de la resta com a l'orgànica de recollida selectiva després de la metanització. Permet aprofitar aquests dos materials per obtenir compost de diferents qualitats.

L'Ecoparc de Barcelona té 38 túnels disposats en quatre blocs paral•lels. Tres d'aquests blocs es destinen a la matèria orgànica de la resta. El quart, als fangs procedents de la metanització.

En els túnels del primer bloc s'accelera la fermentació natural de la matèria orgànica. Per fer-ho, els túnels tenen sensors que mesuren la temperatura de l'aire i de la matèria orgànica, l'oxigen, el cabal de ventilació i la pressió. En funció dels mesuraments, s'aporta l'aigua necessària per accelerar el procés.

Per a la segona fase del compostatge, la maduració, es passa la matèria orgànica fermentada als túnels del segon bloc. Aquesta fase requereix una bona ventilació, que s'aconsegueix mitjançant un control estricte de les condicions.

A la tercera fase té lloc el procés d'estabilització i higienització del material.

En acabar aquest procés, el compost se sotmet a processos mecànics que eliminen les impureses, homogeneïtzen el producte final i el converteixen en apte per a l'agricultura i la jardineria.

 
 
 

CONSENTIMENT INFORMAT

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació.
Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra "política de Cookies".